LHOSTEJNOST KRÁLOVEDVORSKÉHO ÚTULKU!

01.04.2012 07:10

Rád bych zde informoval o lhostejnosti a nezájmu o psy zaměstnanců v útulku ve Dvoře Králově n.L.  

Před týdnem jsme nalezli psa kolii, který se dva dny bezradně potuloval v našem okolí. Zželelo se nám ho a v naději, že rychle nalezne své páníčky, jsme ho naložili do auta a odvezli do již zmíněného dvorského „útulku“. Ale jak se ukázalo, název útulek tu používají jistě neoprávněně, protože jak jim nemá kdo za psa zaplatit, tak Vás s ním pošlou „ do háje zeleného“.

 Jako vlastník větší smečky řádně očipovaných a registrovaných psů jsem si vždy naivně myslel, že když by mi nedej bože pes utekl a nějaká dobrá duše ho odchytla a přivezla do útulku ( kam jistě zoufalí páníčci budou volat), tak  v prvé řadě by zájem zaměstnanců útulku měl být,  jestli nemá známku, případně zda není očipován ( procedura na půl minuty ). A v případě úspěchu by pejsek mohl být za pár hodin doma.         

Zaměstnance, na které jsme měli „štěstí“ my,  jsme evidentně rušili v prodávání v kiosku s  párky v rohlíku ( ze kterého zjevně rejžo mají ) při příležitosti pořádání nějaké akce pro ty více šťastné psy, kteří páníčky neztratili. Kdyby učinili tuto proceduru a zkontrolovali psa čtečkou na čip, neřeknu ani slovo. Ale jak se má pejsek dostat domů, když je všude nezájem a nejjednodušší je obrátit se k němu zády, a to i na místě, na kterém byste to čekali nejméně, a to v útulku. Též dle zprostředkovaných informací i v obci,  ve  které jsme ho našli, a útulkem jsme na ní byli odkázáni, že si to má vyřešit tato obec, o psu již nějakou dobu věděli. Samozřejmě je levnější ho nechat dezorientovaně pobíhat po vesnice, než mu platit případné místo  v útulku. To si myslím, že je špatně!